Икономическият университет събира всички студентски услуги на едно място

Довършва се и ремонта на новата сграда на Колежа по туризъм

Над 100 000 лв. влага Икономическият университет във Варна в т.нар. проект „Студентска улица”. Той се разполага на първия етаж на мястото, където дълго време се помещаваха лабораториите на специалност „Стокознание”. „Студентската улица” ще бъде изцяло завършена до края на месец май. Припомняме, тогава Икономическият университет ще отбележи 97 г. от основаването си.

Още за проекта от ректорът на ИУ - Варна Пламен Илиев: Там ще има нова конферентна зала, студентския съвет, университетски културен център, офис за студентски стипендии и общежития. Събираме всички услуги за студентите на едно място, както и дейностите свързани със студентската общност, така че да бъде удобно за тях. На "студентската улица" ще им и банков офис, съобщава разио Варна.

Най-големите усилия на Икономическия университет във Варна обаче са съсредоточени в довършването на ремонта на новата сграда на Колежа по туризъм, т.нар. Трети корпус, който вече се помещава в бившия техникум по автотранспорт. Отвън сградата вече е реновирана. Понастоящем се прави цялостен ремонт на всички помещения в нея. Предстои и да бъде обзаведена, каза Илиев.

Занятията на студентите от колежа, които са около 700 ще започнат там в началото на новата учебна година.