Няма да повярвате от какво най-много печели туристическият сектор

Той трупа печалби от гей пътуванията

Туристическият сектор отчита ръст на доходите от хомосексуалисти, които са склонни да харчат доста повече, отколкото другите туристи – особено за горещи и луксозни дестинации като Ибиса. Тази тенденция бе подчертана на ежегодния Международен туристически панаир в Мадрид тази седмица, съобщава БГНЕС. 

Западната област Екстремадура например ежегодно насърчава годишните гей празници в Бадахос. Пътуването до там обаче е и интересно заради местната архитектура, красивите села и наблюденията на редки видове птици. 
Заради продължителното лято регионът е много предпочитан от хомосексуалистите, които пътуват през цялата година и обикновено не са обвързани с училищни ваканции. 
"Хомосексуалистите разполагат с повече доходи, тъй като по-голямата част от тях нямат деца“, заяви Хуан Педро Тудеал, директор на испанската фирма „Консултинг интернешънъл“, която консултира фирми, насочени към гей пазара. 
Въпреки че е трудно да се прецени колко точно харчат тези туристи, според Световната организация по туризъм към ООН „няма съмнение, че те са динамичен и влиятелен сегмент в сектора“. 
Миналогодишното гей празненство в испанската столица например е генерирало над 150 млн. евро за туристическия бранш. Още повече приходи се очакват и на прайда в тази година в края на юни.