Юбилейно Кралските пощи пускат марки с лика на Дейвид Бауи

Десетте пощенски марки излизат по случай 70 годишнината от раждането на артиста

Лицето на музиканта, композитор, художник и актьор Дейвид Бауи ще краси серия марки на Кралските пощи във Великобритания.
На серията от десет марки са изобразени обложките на албумите Hunky Dory, Aladdin Sane, Heroes, Let's Dance, Earthling и Blackstar. Към тях са добавени и снимки от концерти. Серията ще бъде част от поредица посветена на „Музикалните титани“.

Колекцията е в чест на уникална фигура на Бауи и неговите многобройни лица, отбелязват от пощите и по случай неговият юбилей. Цената на един комплект от пощенски марки ще бъде 11 паунда. Кралските пощи също така предлага за фенове на Дейвид Бауи пликове с портрета на своя идол и други сувенири.

На 8 януари т.г., когато Дейвид Бауи трябваше да навърши 70 г., излезе посмъртно неговият мини албум No Plan. BBC Two излъчи документалния филм "Дийвид Бауи: Последните 5 години“, разказващ за битката му с рака.

Артистът продължава да получава признание от света на изкуството от всякакви жанрове – супермоделът Кейт Мос пуска есенно-зимна колекция, посветена на Бауи, на няколко сцени се играе неговият мюзикъл „Лазар“, световното трибют-шоу в чест на 70-ата му годишнина ще завърши следващата седмица с концерти в Токио и Сидни.
На името Дейвид Бауи, смятан за най-влиятелния артист в поп музика, са наречени астероид и вид паяци.

Последният му албум Blackstar излезе на рождения му ден миналата година, три дни преди да почине.