Владимир Илиев със златен медал от ЕП по биатлон в Полша

Красимир Анев с бронз

Владимир Илиев спечели златен медал от европейското първенство по биатлон в Полша. 29-годишният състезател от Троян триумфира в спринта на 10 километра, а Красимир Анев допълни страхотното българско представяне в Душники - Здруй с бронзов медаНовият европейски шампион в спринта направи една грешка във втората си стрелба, но с втори най-добър бегови резултат финишира за 22:31.8 минути. Той изпревари с 4.9 секунди завършилия без грешка Александър Логинов.

Руснакът, който в четвъртък спечели титлата в индивидуалното, днес излезе с 4.1 секунди аванс пред Илиев след последната стрелба, но загуби 9 секунди от българския биатлонист по последната обиколка.

Анев свали всичките десет мишени и финишира с изоставане от 16.7 секунди от своя сънародник. Той се пребори за бронзовия медал, след като изпревари с шест десети от секундата един от най-добрите ски бегачи в Световната купа - Андрейс Расторгуевс.

Расторгуевс допусна две грешки в стрелбата, но беше най-бърз по трасето - само с 1.3 сек. по-добър бегови резултат от този на Илиев. Латвиецът дори беше пред Анев по време преди последните 600 метра, но българинът направи отлични финални метри.

Добро състезание направи и Димитър Герджиков, който не допусна нито една грешка в стрелбата и завърши 23-и на 1:05.7 мин. от шампиона.

Антон Синапов е 56-и с три пропуска и изоставане от 2:07.1 мин. Михаил Клечеров свали 18 от 20-те мишени и се класира 77-и. Димитър Парталов също допусна две грешки и се нареди 90-и от 122-ма участници.