Лукарски: Реформаторите не създават пречки за дясното обединение

Лидерът на СДС окачестви думите на Радан Кънев, че има рекет върху малкия и среден бизнес като литературни съчинения

Реформаторският блок не е пречката, която спъва обединението на партиите в дясно. Това заяви лидерът на СДС и бивш икономически министър Божидар Лукарски в студиото на „Тази неделя”. „Вратата за коалиция не е затворена, имаме оптимизъм за по-широко събиране в дясно”, заяви той.

Лукарски е сигурен, че блокът твърде ще бъда част от следващия парламент, а пример за добре свършената им работа е управлението, което реализираха в 43-ото Народно събрание.

Лидерът на СДС окачестви думите на Радан Кънев, че има рекет върху малкия и среден бизнес като литературни съчинения, които учител трябва да оцени. Въпреки това той е категоричен, че няма нещо, което не би му простил. „Политиката не е място за лични пристрастия, може да бъдем и приятели и колеги и да правим компромиси в името на общата цел. Когато си в коалиция човек трябва да прави компромиси и да прощава”. Той допълни, че Радан Кънев го е научил да казва нещата винаги в очите.

По повод разследването на bTV за депутата на СДС Борислав Миланов, който загради общински път и частен имот, Лукарски посочи, че казусът очевидно е част от предизборната кампания, за да се оповести сега. „Защо след толкова години казусът се раздухва сега. Има съд и прокуратура, които се занимават с незаконно строителство. Телевизията не е орган, който да реши такъв казус”.

Председателят на СДС посочи, че Миланов има много законодателни инициативи в 43-ия парламент и е много познат и харесван в района му. Ревизията на ведомството си от служебния кабинет той коментира, като нещо хубаво, стига да не е с цел реваншизъм.