Ученици от 4 гимназии в София се срещнаха с евродепутата Ева Майдел в „Пътят на смелите”

В 49 ОУ „Бенито Хуарес”, близо 80 ученици и младежи от столичния район Подуяне взеха участие в дискусия с българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП)

Събитието, провело се на 27 януари е част от инициативата „Пътят на смелите”, която организира мотивационни срещи между ученици, младежи и популярни и успели личности от обществения живот. Целта на срещата беше г-жа Майдел да сподели своят личен път към успеха, както и какви знания, умения и нагласи ще бъдат нужни на младите хора, за да бъдат успешни през XXI век.

По време на дискусията Ева Майдел разказа за най-ранното си участие в извънкласнизанимания в училище, активностите си в университетски студентски структури и по-нататъшните стъпки, които я отвеждат до отговорностите в Европейския парламент. В своите въпроси, учениците се интересуваха най-вече от ежедневните задачи на политика на европейската сцена, както и от какви стъпки отвеждат един млад човек до международната политика.

Българският евродепутат акцентира и върху настоящите си приоритети, които са определящи занейната работа. Тя обърна особено внимание на образованието и неговата постоянно увеличаваща се роля за успеха на всеки човек, както и за благополучието на цялото общество. „Младото поколение трябва да се научи да мечтае и със смелост и вяра да отстоява мечтите си” беше основното послание на г-жа Майдел.

Събитието се проведе по инициатива и в сътрудничество на столична община, район Подуяне, в лицето на кмет Ева Митова, читалище „Иван Вазов 2014” и инициатора на кампанията „Пътят на смелите” – Константина Живкова, телевизионен водещ от България ОН ЕР.