Тийнейджъри се натъкнаха на зловеща находка

Младежи са открили измръзнал мъж с наядено лице в Омуртаг

Труп на мъж, с изгризани части от лицето и главата, е открит от тийнейджъри в къща в строеж в Омуртаг. Младежите се натъкнали на тялото в събота и ужасени звъннали на тел. 112, съобщава "Труд". При огледа е установено, че трупът е на 52-годишния М.М., който бил бездомник и се бил приютил в строежа. В стаята, в която е намерен, нямало стъкла на прозорците.

Предполага се, че човекът е измръзнал още преди 10 дни. Бездомни животни пък нападнали откритите части на тялото му. При огледа на трупа не са открити други следи, които да говорели за насилие.
Той обаче бил толкова замръзнал, че не било възможно да се направи аутопсия и в неделя тя е била отложена.
Издъхналият от зверския мраз мъж бил от омуртагско село. Нямал жена и деца, казаха запознати. Най-близката му роднина била сестра му. Тя правила опити да го вкарва в болница да го лекуват от алкохолизъм, но той не желаел. Заради пиенето, преди около 2 години, го съкратили от работа и тогава затънал съвсем.
Това е втори загинал в студовете в Търговищко тази година. Преди дни на улица в областния център рано сутринта е бил намерен вкочанен труп на 68-годишен бивш военен. Предната вечер мъжът се почерпил с познати. Тръгнал си към вкъщи, но по пътя бил покосен от микроинсулт и паднал. Там издъхнал от измръзване.