Юрген Клоп: Вероятно е да победим Челси

Много отбори във Висшата лига ще бъдат на наша страна

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път привлече вниманието на медиите в Англия.

Германецът вярва, че неговият отбор може да победи лидера Челси в утрешното дерби на "Анфийлд". Мърсисайдци са в серия от три поредни домакински загуби във всички турнири, а при неуспех утре ще изостанат на 13 точки зад лондончани.

"Загубихме три домакински мача в три различни турнира. Но това е по-добре от три поражения в един турнир. Важно е да градим върху добрите неща. Трябва да се борим да завършим на възможно най-добрата позиция в Премиър лийг или да кажем, че сме се провалили отново и през следващия сезон да се пробваме с нови играчи и мениджър?

Наистина мисля, че трябва да опитаме да направим най-доброто на базата на това, което сме изградили досега. Да останем позитивни, няма причина за друго. Това ще ни помогне срещу Челси.

Много отбори в лигата ще бъдат на наша страна в утрешния мач и искат ние да победим. Това не се случва често. В Челси вършат страхотна работа, въпреки че отпаднаха от "Кепитъл Уан Къп" преди нас.

Дори и да бяхме спечелили последните десет мача, това нямаше да означава, че е по-вероятно да победим Челси. Трябва да се опитаме да спечелим трите точки. Ако загубят тук и спечелят останалите мачове, вероятно ще са шампиони. Те са в добра форма. Това означава нещо, но не всичко.


Ние загубихме няколко срещи, които трябваше да спечелим. Направихме толкова много грешки и пак сме на четвърто място. Има много по-лоши неща по света. Ако се задържим на тази позиция и се класираме за Шампионската лига, ще имаме ли право да празнуваме? Мисля, че да", заяви Клоп, който потвърди, че Натаниел Клайн е под въпрос за утрешния двубой на "Анфийлд".