Откриха Борсата за семена в Добрич

Добруджанци

31-01-2017, 10:40

Снимка:

Кадър:Добруджа ТВ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

За 23-ти път „Борса за семена и посадъчен материал” в Добрич

ОИЦ-Добрич с приемна на Борсата за семена

Изложението е в спортна зала "Добротица" и ще продължи до 4 февруари

Зам.  кметът на Добрич  Росица Йорданова откри XXIII-то издание на Борсата за семена и посадъчен материал. Изложителите и гостите на форума бяха поздравени от областния управител Детелина Николова. В изложението  участват 50 български и чуждестранни производители и търговци, съобщават от "Добрички панаир" АД, което е организатор на борсата.

На изложението се предлагат семена от полски култури за новата сеитбена кампания, торове, препарати за растителна защита, овощни дръвчета,оборудване за оранжерии и други. Семена за маточина, бял равнец, безсмъртниче и други билки, към които земеделските производители в региона напоследък проявяват голям интерес за култивирано отглеждане,също се търгуват на борсата. Сред новостите на изложението е и машина за бране на сливи.

За първи път участват фирми, които предлагат хладилни съоръжения за съхранение и преработка на свежа и замразена продукция, специализирана техника за бране на меки плодове, като малини, арония, касис и костилкови плодове, био препарати и почвени подобрители за отглеждане на плодове и зеленчуци.

Новост е и производството на посадъчен материал по метода на in vitro размножаване. Участие в изложението взема и научен институт от Белград.

На официална вечеря тази вечер от 19,30 часа  ще бъдат връчени традиционните награди на „Добрички панаир” АД.

Форумът ще продължи до 4 февруари.