Над 29 500 годишни винетки за леки автомобили има в Пловдив

В тази връзка информациите, че има „криза на нови винетки“ в цялата търговска мрежа на град Пловдив, са некоректни и невярни

По повод информациите за липса на винетни стикери в Пловдив Агенция „Пътна инфраструктура“ уточнява, че в разпространителската мрежа в града има над 29 500 годишни винетки за леки автомобили, а в област Пловдив - 58 932 бр.
На територията на град Пловдив винетки се продават в 85 разпространителски пункта. Това са големите бензиностанции - Шел, Петрол, ОМВ, Газпром, Еко и Лукойл, бюрата на Изипей, офисите на „Български пощи“, както и в Областно пътно управление – Пловдив, където в момента има 2060 броя стикери.
Обектите се зареждат периодично и веднага след подаване на заявка. Ако в конкретен пункт липсват винетни стикери, причината за това може да е бързо изчерпване или ненавременна подадена заявка. Задължение на дистрибутора е винетните стикери да бъдат доставени в рамките на 24 часа след подаване на заявката.
В тази връзка информациите, че има „криза на нови винетки“ в цялата търговска мрежа на град Пловдив, са некоректни и невярни.
Обръщаме внимание, че не всички бензиностанции в града са дистрибутори на винетни стикери, а само обектите, които имат залепен на видно място информационен стикер, указващ размера на винетните такси, видовете и категориите ППС, поясниха от АПИ.
Всеки гражданин може да се информира за най-близкия до него пункт за продажба на винетки, както и за работното му време от страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ - http://www.api.bg/files/3814/8576/8195/Distributors_vignette_30-01-2017.pdf
Сигнали за нередности гражданите могат да подават чрез бутона „сигнали за нередности“ на сайта на АПИ, както и на: signali@api.bg и vinetki@api.bg , на тел. 029173368, 029173305 и 0800 130 10.