Продължават многохилядните протести в Румъния

Свят

02-02-2017, 08:32

Снимка:

Кадър: Нова телевизия

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

100 000 румънци протестираха срещу амнистията

Протести в Румъния срещу правителствения проект за амнистия

С последните действия на управляващите Румъния е изправена пред правителствена криза

В Букурещ протестиращите бяха близо 150 000, като се стигна до сблъсъци между полицията и демонстранти. Бяха хвърляни камъни, пиратки и димки, а полицията отвърна със сълзотворен газ и палки.Многохилядните протести в Румъния продължават, предадоха световните информационни агенции. Около 200 000 недоволни от правителствената политика шестват и днес по улиците на редица градове в страната. Демонстрациите се определят като най-масовите от падането на комунизма.

Припомняме, че румънското правителство одобри чрез спешен указ спорни промени в наказателния кодекс, които ще дадат възможност и на множество политици да избегнат наказателно преследване. Под предлог, че иска да опразни затворите, кабинетът прие промени, според които много затворници с по-леки присъди ще получат амнистия.

С последните действия на управляващите Румъния е изправена пред правителствена криза. Европейският съюз изрази притеснението си от последните събития и призова Букурещ да не отстъпва от борбата с корупцията.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"