Избраха Цар Трифон в старозагорското село Малка Верея

Селото се слави с добре поддържаните си лозови масиви и майсторите винари

Денят на Св. Мчк. Трифон събра на празник жители на старозагорското село Малка Верея, разположено в южните склонове на Средна гора. Селото от години се слави с добре поддържаните си лозови масиви и майсторите винари.
Тази година лозето заряза заместник-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, която им пожела здраве и берекет, а на производителите - да имат плодородна и успешна нова лозарска година.
Най-достойният и щедър жител на селото, който беше коронясан за "Цар Трифон 2017", е Ангел Бабанов, а миналогодишният носител на короната Христо Стоянов по традиция осигури празничната трапеза.
Празникът продължи с дегустация на бели и червени млади вина на местни производители, както и с песни и танци на площада пред кметството. За най-добър производител на червени вина беше избран Павлин Ганчев, с подгласници Георги Георгиев и Михайл Михайлов. Победител в категорията бели вина е Пенка Стойнова, следвана от Димо Арнаудов и Денчо Недялков.
Празникът се организира от кметството и Народно читалище "Св. Кирил и Методий - 1921", а от 2000 г. денят е и събор за село Малка Верея.