Яне Янев: В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП

Нима народът е забравил, че БСП управлява 5 пъти България след 89-та и петте пъти завършиха с тежък погром и провал, припомни Янев

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ председателят на РЗС Яне Янев каза, че няма желание да бъде част от тази политическа посредственост, която вижда през последните години. Според него, в политиката има все по-малко идеализъм, все по-малко истински дебати и само и единствено виждаме лица, които до болка са втръснали и които за съжаление нищо ново не могат да дадат нито на държавата, нито на политическия живот.

По думите на Яне Янев, борбата с корупцията е много сложен и много тежък процес и изисква подготвени, смели хора, на които държавата да може да им осигури възможност, след като извършват едни реални антикорупционни действия, да бъдат защитавани, а не да бъдат оставени олигарсите, срещу които работят, да ги съдят, да ги притискат и да показват, че те са победили антикорупционните органи.

Янев каза още, че се радва, че Радан Кънев, Христо Иванов и други се опитват да копират РЗС, но го правят по неподходящ начин.

"Тезата, която те сега развиват за нова република, ние сме я развивали с конкретни предложения, но в момента това, което прави Радан Кънев, е това, което правеше Костов в различни периоди в онова народно събрание, където си партнираха скрито с БСП. В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП, защото по този начин, с тези си действия той подпомага БСП, а вие виждате, че и БСП започнаха антикорупционно говорене. И то такова сякаш сме 8 срещу 9 септември 1944 г. и утре ще дойде БКП на власт и ще започне да национализира и да прави концентрационни лагери. Чудя се и се мая, гледах конгреса на Корнелия Нинова и се питам, абе тези хора толкова ли късопаметен считат, че е нашия народ? Нима нашият народ е забравил, че БСП управлява 5 пъти България след 89-та и петте пъти завърши с тежък погром и провал, и с кражби невиждани, със спиране на еврофондовете, и с всичко най-негативно за държавата. И вчера Корнелия Нинова говори с апломб, стиснала юмрук, стиснала зъби, като че ли е от онези партизанки, които от 8-и срещу 9-ти са дошли в мандрите, а сега не вижда покрай нея в червените редици милионерите и милиардерите на БСП. Защо тези хора не излезнаха и те на трибуната. И как могат да борят тези хора корупцията?", каза Янев, подчертавайки, че българското ляво няма нищо общо с европейското ляво.

"Когато тя казва за 10 милиарда, че са изчезнали, питам къде са милиардите, които потънаха като в сатурнова дупка в енергийните проекти? Цели 27-28 години. Нима сме забравили Жан Виденов, Орешарски и Станишев? Всичките тези хора с техните министри вчера бяха просълзени на конгреса на Нинова. Ако това е емоция, както казваше покойната ми баба: Тури му пепел!", допълни Янев.