Русинова: Зад управленската програма на ГЕРБ стоят реални и постижими политики

Фокусът на политическата платформа на ГЕРБ е насочен към развитие и растеж на държавата

Не се съревноваваме с обещанията на която и да било друга политическа платформа, защото зад управленската програма на ГЕРБ стоят реални, постижими и доста обмислени политики, които си поставяме за следващите 4 години управление на ГЕРБ. Това заяви за БНТ бившият министър на труда и социалната политика Зорница Русинова.

"Фокусът на политическата платформа на ГЕРБ е насочен към развитие и растеж на държавата. Също така е насочена към детето, към семейството, към човека като ценност на българското общество. Поради тази причина един от основните приоритети в програмата на ГЕРБ е образованието и инвестицията в знанието и уменията на хората", добави Русинова.

"Не става въпрос за обещания, които не са обмислени. Заявяването с твърд гарант за финансова стабилност може да ни даде увереност, че в следващите 4 години ще имаме около 3% ръст на БВП. Поради тази причина гарантираме и увеличаване на минималната работна заплата, както и увеличение на средната работна заплата. Това са изчисления направени на предходния опит, който имаме в последните 2 години," коментира още Русинова.