Министър Дашева: Радослав Янков вдигна високо летвата

Трябва да го съхраним, за да продължи да бъде лидер и да печели

Носителят на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини на сноуборда за сезон 2015/2016 г. Радослав Янков завоюва второ място в паралелния гигантски слалом в последния ден от сериите за Световната купа в Банско. Лидерът в генералното класиране падна във финала и това позволи на съперника му Силвен Дюфур от Франция да вземе първа победа от 2014 г. насам.
„Успехите, които постигна Радо в последните две седмици от новия сезон вдигнаха високо летвата на очакванията към него. Като експерт в областта на методиката на спортната тренировка смятам, че трябва да го съхраним максимално, за да може да продължи да е лидер и да спечели престижно място в предстоящото световно първенство“, каза след финала на състезанието проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство.
Тя изрази убедеността си, че неговият екип от години работи в правилната посока, знае какво да направи и се надява, че високите очаквания от страна на публиката и любителите на спорта към Радослав ще се оправдаят. „В момента Радо е в много добра спортна форма. Трябва треньорът му да я управлява, за да може да е успешна подготовката му и за зимните олимпийски игри в Южна Корея – най-важното спортно събитие догодина“, допълни министър Дашева.
За да изгледат на живо представянето на Радослав Янков на писта „Алберто Томба“ бяха бронзовата медалистка в биатлона от Олимпиадата в Солт Лийк Сити Ирина Никулчина и футболната звезда Димитър Бербатов.
С точките за второто място Радослав Янков увеличи аванса си на върха в генералното класиране за Световната купа. Той има вече 3520 т. и води с 380 т. пред Бенямин Карл от Австрия.