Кметът: Честит празник, бургазлии!

Мисия Бургас

06-02-2017, 12:18

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

139 години Свободен Бургас!

Бургас се гордее и с факта, че по време на Руско-турската война в опълчението участват близо 100 наши съграждани, припомня Димитър Николов

По случай честването на 139 години Свободен Бургас, кметът Димитър Николов отправя следното поздравление към своите съграждани:

 

"Честит празник, скъпи бургазлии! Фиксирани върху злободневните проблеми на днешното съвремие, често забравяме цената на свободата. А тя винаги се е измервала с човешки животи.

На 6 февруари 1878 г. Бургас посреща Свободата, която идва на седлата на руските кавалеристи, предвождани от полковник Александър Лермонтов. Ще бъдем вечно признателни за това. На същата дата се учредява и първата ни общинска управа, начело с кмета Нико Попов.

За мен 6 февруари е ден за отдаване на почит към освободителите, но и към всички мои предшественици - кметове, защото всеки от тях има принос за развитието и въобще за съществуването на града.

Бургас се гордее и с факта, че по време на Руско-турската война в опълчението участват близо 100 наши съграждани.

Гледам с амбиция и надежда към бъдещето, но не забравям миналото. Ако ги нямаше събитията от 1878 г., нямаше да има нито България, нито Бургас щеше да е такъв, какъвто е днес.

Още веднъж Честит празник, нека ценим и пазим Свободата!

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен