Десислава Атанасова: В ГЕРБ сме доказали, че можем да поемаме ангажименти

Ние сме сигурни как може да осигурим ръст на икономиката, каза тя

Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ, че основното в програмата на партията остава икономическия ръст. Тя отрече предизборната им програма да е взета от Патриотични Фронт. Според нея, ГЕРБ винаги изпълнява своите обещания.

"Разликата между големите политически послания, които са в голямата си част и просто обещания, с нашата програма е, че ние сме доказали, че каквото сме записали като акцент в предизборните си програми, винаги не сме пропускали своите ангажименти и винаги сме ги изпълнявали. И в двата мандата на ГЕРБ сме доказали, че можем да поемаме ангажименти. Спазваме ги така както сме ги заявили. Имаме винаги ясни точни, кратки и изпълними приоритети, които се случват в рамките на управленския мандат."

Атанасова смята, че за да има ръст на доходите, трябва да има ръст и на икономиката.

"В нашата програма е заложен ръст на икономиката и съществува едно единствено число по отношение на средната работна заплата - 1515 лева. По отношение на суми за социални плащания и пенсии, не сме посочвали нищо конкретно, защото считаме, че когато има ръст на икономиката, тогава ще има и ръст на социалните плащания. Смятам, че подобни призиви, които звучат от "конгреси", на които си говорят на партийни другари и другарки, не само будят усмивка у мен, но сигурно и мнозина български граждани."

Тя категорично отрече от ГЕРБ да са "откраднали" предизборната си програма от Патриотичния фронт.

"ГЕРБ участва в политическия живот по-дълго от Патриотичния Фронт. Разликата между нашата програма и платформа, и тази на всички останали е, че когато българските граждани дадат своя вот и доверие за нас те очакват наистина промяна, но не имагинерна или във вид на перестройка. Ние сме сигурни как може да осигурим ръст на икономиката."