27 партии и коалиции подадоха документи за участие в изборите на 26 март

Документи са подали и други по-малки партии, които не са разгласявали медийно желанието си за участие в изборите

До 17 часа в сряда Централната избирателна комисия приемаше документи за участие в предсрочните парламентарни избори. По-късно вечерта от ЦИК съобщиха, че в Комисията са регистрирани 18 партии и девет коалиции. Предстои проверка на подписките в ГРАО.

До този момент ЦИК е публикувала решения за регистрацията на 4 партии и 3 коалиции. Това са ГЕРБ, които традиционно първи подадоха документи, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, „Воля“ на Веселин Марешки и „Движение за радикална промяна Българската пролет“ на Велизар Енчев.
В понеделник документи подадоха от Реформаторския блок. Във вторник събраните подписи внесоха коалициите „АБВ-Движение 21“, „Нова република“, „Обединение ДОСТ“ и партия „Глас народен“.
Днес се регистрираха коалиция „БСП за България“, ДПС, „България без цензура“, както и събралите в последния момент, но рекорден брой подписи от „Да, България“.
Документи са подали и други по-малки партии, които не са разгласявали медийно желанието си за участие в изборите. Сред изискванията към партиите и коалициите са да се внесат най-малко 2500 подписа в ЦИК и депозит от 2500 лв. в БНБ..