Томислав Дончев и Жельо Бойчев в спор за уволнените областни управители

Спорят Томислав Дончев от ГЕРБ и Жельо Бойчев от БСП

След серията уволнения в сряда на областни управители, хора от ГЕРБ обвиниха управляващите в разчистване на сметки и реваншизъм.„Това, че са сменени, не е нередно. По-същественият въпрос е с кого са сменени. В голямата си част това са кадри на левицата”, заяви в студиото на „Здравей, България” Томислав Дончев. „Защо колегите се срамуват от хората си и защо не се идентифицират с тях. Защо не кажат, че това са техни хора. Ако има нещо дразнещо, това е лицемерието”, заяви Дончев.
„Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебното правителство”, отговори Жельо Бойчев от левицата. „БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме отговорност за управлението на страната. Познавам дамата, която пое София-град като областен управител. Преди да стъпи в тази длъжност, тя работи в Столичната община”, коментира Бойчев. „Няма да влизаме в обяснителен режим”, закани се Бойчев.
Според Дончев е напълно нормално да се сменят областните управители с кадри на левицата, но неприятно било, че „се срамуват от другарите си”.
Що се отнася до предстоящите избори и предизборните обещания, двамата опоненти влязоха в сблъсък кой има подготвена предизборна програма и кой предлага по-нереалистични неща.
"Когато нямаш програма, четеш другата програма и изучаваш”, заяви Бойчев.
„Като приключим тук, ще заведа колегата Бойчев в централата и ще му покажа варианта за предпечат, ако той ми обещае в 15:00 часа да свика пресконференция и половин час да ми се извинява за всички коментари, че нямаме програма”, заяви Дончев.
Според него изпълнението на програмата на БСП поскъпва с около 300 милиона на ден.
„Дори един обран анализ показва, че програмата няма как да се изпълни за 1 година за по-малко от 4,2 милиарда”, коментира Дончев. „Само преизчисляването на песиите струва 2 милиарда”.