Слънчев календар - петък, 10 февруари 2017

Хороскоп

09-02-2017, 19:48

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дневен хороскоп - петък, 10 февруари 2017

Слънчевият календар е създаден от арийците – една от древните цивилизации, чиито прародители се явяват славяните. С него са работили древните египтяни и маите. Древните арийци се покланяли пред Огъня и Слънцето като основен негов източник. Енергията на Слънцето дарява живот на всичко живо. Древните са вярвали, че всяка мисъл, идея, желание, съединени със слънчевата енергия, могат да постигнат реален живот. Затова овладявайки тайните на слънчевата стихия, човек може да стане могъщ.

Слънчевият цикъл много подхожда на лунния. Всеки от 30-те слънчеви дни носи в себе си информация и уникални възможности. Лунният календар, който е по-известен е основан на продължителността на лунния месец, наричан още синодически и се състои от 29,53 лунни денонощия, определя се от смяната на лунните фази и не зависи от продължителността на слънчевата година. Лунната година е по-къса от слънчевата. Слънчевият календар се съгласува с продължителността на слънчевата година. Той се съгласува с 4-те основни дати – двете равноденствия (пролетно и есенно) и две слънцестоенета ( зимно и лятно). 

Слънчевият календар започва в деня на пролетното равноденствие с изгрева на Слънцето на 21 март и завършва на 20 март на следващата година преди новото пролетно равноденствие. Всяка година на една и съща дата се пада един и същ слънчев ден. 

Тук ще бъдат представяни всеки ден слънчевите дни от слънчевият календар. Тяхното значение се различава от значението на лунните дни по лунния календар. Тези от вас, които имат силно Слънце в хороскопа си, както и тези, които са родени денем, за тях е по-благоприятен слънчевият календар. Тези, които са подвластни на Луната (тип сови) и имат силна Луна в хороскопа си и са родени нощем, за тях е благоприятен повече лунният календар. 

Хора чучулиги и сови

Ние прекарваме в сън една трета от живота си. Защо ни е нужен сънят? По време на нощният отдих в организма се изработват хормоните серотонин и допамин, без които човек става раздразнителен и нервен, а също и имуноглобулин, необходим за борба с инфекциите. Има два типа хора - сови и чучулиги. Совите са свикнали да стоят до късно през нощта, прекарвайки няколко часа преди лягане пред телевизора, монитора на компютъра или пък четейки книга. Пробуждането за тях е ежедневно мъчение и още от сутринта не изглеждат нито свежи, нито бодри. Трудно се включват в ритъма на деня. Почти до обяд са неработоспособни, затова пък късно вечер са в най-добрата си форма. За разлика от тях пък “чучулигите” започват своя ден като правило в добро настроение и изглеждащи чудесно. Те живеят съгласно естествените природните ритми. Заспиват рано, когато се стъмнява и се пробуждат пак рано, заедно със слънцето, когато започва денят. Заради това хората тип чучулиги по-късно остаряват и по-рядко боледуват.

Слънчев календар за 10.02.2017

27 слънчев ден – Денят е посветен на Небето (защитният покров над Земята). Отваря се небесната врата и Висшите сили говорят с нас чрез небесните знаци. Тотем на деня е лястовичката, символ на всеобщата любов, благата вест. Препоръчва се повече време да се прекара на открит въздух и разходки пеша, по-малко в затворени помещения. Молете се за близки, за себе си, молитвата ви ще бъде чута. Да се съблюдават правилата за общуване. Дръжте се така, сякаш сте под контрола на 1000 очи, тъй като в този ден сте под контрола на Небето. Бъдете пасивни, естествени. Жените да не използват козметика. Благоприятно е за пътуване, за запознанства, за контакти, за гостоприемство, подаръци, физически практики. Не се препоръчва да се спускате под земята и в шахти, тунели, да копаете земята, гробове. Избягвайте сексуалните контакти. Не трябва да лъжите и да пушите в този ден, както нито да се бръснете, нито да се подстригвате. Ден за обмяна на парите. Противопоказна е измяната. Храната трябва да бъде лека и разнообразна, течна и да не е сладка. Спете при вдигнати завеси. 

Облекло - Цветове на деня са светло синьо и златисто. Откажете се от зелени и кафяви тонове.  

Небесни знаци – Научете се да четете писанията по небето. Ако три пъти видите на небето облак с една форма, приемете го като знак за промяна в живота, често чрез трудности. 

Да попаднете под дъжда, когато свети слънцето е знак за богатство и щастие. 

Падане от височина е знак за замърсяване. 

Ако видите искра, светлина при късо съединение, бъдете внимателни, това е предупреждение за вас, че водите неправилен живот и е по-добре да се покаете. Небето изказва своето недоволство от вас. 

В този ден трябва да гледате небето и да задавате въпроси. Падащи звезди, метеорити отговарят на вашите въпроси. За мъжете, ако падне вляво – това е положителен отговор, ако падне вдясно е отрицателен отговор. За жените е обратното. Ако в небето се появи нещо като букви – на вас ви се дава дарът на пророк, за да възвестявате другите. Ако нищо не виждате особено в този ден, значи вашият Ангел-Пазител ви е оставил към този момент. 

Ако загубите или счупите ключ – знак за отхвърляне на връзки с дома. Ако ви се заплете връзката на обувките – лошо въздействие има върху вас.