Обсъждат образованието и икономическия растеж на кръгла маса във Велико Търново

Събитието ще бъде открито от Йорданка Фандъкова

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“ организират кръгла маса „Качествено образование за икономически растеж и по-високи доходи“ във Велико Търново. Мероприятието ще се проведе днес 10-ти февруари и утре 11-ти февруари.

Събитието ще бъде официално открито от председателя на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, зам.-председател на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, кмета на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов и Богдан Мирчев от фондация „Ханс Зайдел“. На откриването ще присъстват представители на КРИБ и синдикални организации.

Милена Дамянова, експерт в Комисията по образование към ГЕРБ, ще представи управленската програма на партията в сектор „Наука и образование“. По време на кръглата маса ще бъдат презентирани редица панели, свързани с предизвикателствата и възможностите в предучилищното и училищното образование. Ще бъдат дискутирани възможностите за активно партньорство с бизнеса при изработване на образователната политика като гарант за качествената работна сила и стабилен пазар на труда. По време на мероприятието присъстващите ще обсъдят и ролята на Общините в управлението и развитието на съвременното образование.

Кръглата маса „Качествено образование за икономически растеж и по-високи доходи“ ще бъде открита днес в 14:30 часа. Мероприятието ще се състои в Гранд хотел „Янтра“, град Велико Търново. Очаква се участие във форума да вземе председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен