Жена нападна шефа на Спешното

Лекарката се е разминала с уплаха

28-годишна жена от Стара Загора нападна началника на Спешно приемно отделение на старзагорската държавна УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ д-р Милена Василева.

Инцидентът е станал на 8 февруари, около 22 часа. В отделението е докарана жена, която е била бита от приятеля си. От съпровождащата я нейна позната станало ясно, че  преди това е била малтретирана от техен познат.Минута след като била въведена в шоковата зала, за да бъде прегледана у нея се отключила зверска агресия и за отрицателно време превърнала залата в истинско бойно поле, разказаха свидетели на поредния инцидент.По време на прегледа е станала агресивна, разпиляла е инструментите и посегнала към д-р Василева. По същото време в отделението са пристигнали полицаи, за да разпитат пострадал пешеходец. Униформените станали свидетели на случката и задържали буйстващата пациентка. Отвели са я в Районното управление и към 1 часа през нощта са я върнали обратно в отделението. След преглед от психиатър жената е откарана в Раднево.

От средата на м.г. спешното приемно отделение няма никаква охрана, по неизвестни съображения на болничното ръководство бил изключен дори паник-бутона за връзка с дежурните от МВР.

Източник:starozagorci.com

По думите на заместник-директора на УМБАЛ "Д-р Ст.Киркович" д-р Живко Желязков пострадалата лекарка се е разминала с уплаха.