Google реже пиратските копия

Има споразумение новите мерки да влязат в сила на 1 юни

Нов код ще намали появата на пиратски копия при търсене на песни и филми в Google. Това обсъждат собствениците на най-голямата търсачка с представители на развлекателната индустрия. Съвместно те търсят формула, която да намали броя на пиратските резултати, които получават потребителите при търсене, съобщи британският Independent.

Компаниите са се споразумели новите мерки да влязат в сила на 1 юни по време на дискусии, организирани от Бюрото за опазване на интелектуалната собственост на Великобритания, предаде пък TorrentFreak.

Твърди се, че сделката между бюрото и компаниите е “изключително близо” до подписване.

Най-честите заподозрени за пиратството в интернет са именно браузърите, защото улесняват потребителите в намирането на подобно съдържание. Според TorrentFreak, британското правителство спомогнало за срещата между Google и развлекателната индустрия, но и самите компании се опитват да се споразумеят и да преборят пиратството.

Преди месец някои от доставчиците на интернет във Великобритания започнаха да изпращат “поучителни писма” на потребители, които използват достъпа си до интернет, за да стигнат до филми, сериали или музика незаконно. Мярката беше част от опитите на кабинета в Обединеното кралство да премахне пиратството в интернет.