Петър Москов: Кой управлява? Румен Радев или БСП?

Първата заявка на ДПС и БСП при изборите беше да се махнат пръстовите отпечатъци. Сегашното правителство изпълнява

"Не взимам отношение и отговор в истерията на Министерство на здравеопазването. Не можете да търсите нищо лично в нашите отношения. Спор с него нямам. Имам спор с ДПС и БСП, които реализираха отделни политики". Това каза бившият министър на здравеопазването Петър Москов в студиото на "Тази събота и неделя" по bTV.

"Първата заявка на ДПС и БСП при изборите беше да се махнат пръстовите отпечатъци. Сегашното правителство изпълнява. Кой управлява? Румен Радев или БСП? Отговорете си сами. Те убеждаваха хората, че правото им като пациенти е проблем, заради взимането на пръстовите им отпечатъци. Ако не бяха те, то отдавна щеше да има и здравна карта, против която се борят от 10 години", обясни бившият министър на здравеопазването. 10 млн. лв. са икономиите от пръстовия идентификатор от 1 ноември миналата година, допълни бившия министър на здравеопазването.

"Виждали ли сте данните за исканията на болниците за заплащане? Моля ви да проверите това нещо лично и да ги изкарате. Заплащането на лекарите е процент от количество, а не резултат от образование и качество", добави той.