Цветан Цветанов се срещна с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес

Като основен акцент в програмата за управление, Цветан Цветанов изтъкна сектор “Образование”

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопес по време на Конгреса на Испанската народна партия в Мадрид. Във форума участваха и министърът на туризма в правителството на Бойко Борисов Николина Ангелкова и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

По време на срещата Цветанов запозна Лопес с актуалната политическа ситуация в България и подготовката на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Генералният секретар на ЕНП изпрати специални поздрави на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и заяви подкрепата си за партията на изборите. Зам.-председателят на ГЕРБ информира генералния секретар за приоритетите, на които залага ГЕРБ в програмата си за управление. Като основен акцент в програмата Цветан Цветанов изтъкна сектор “Образование”. “Нашата предизборна програма се различава драстично от тази на социалистите, защото ние залагаме конкретни параметри за изпълнението на задачите, които си поставяме. Посочваме и източниците на финансиране. За ГЕРБ продължава да е водещо да харчим само толкова, колкото изкарваме, за да не задължаваме бъдещите поколения”, категоричен бе той.

От своя страна Антионио Лопес посочи, че реалните политики са разковничето, за да се даде отпор на популизма. “ЕНП приветства прилагането на устойчиви политики за хората без опасност от кризи и нестабилност”, подчерта той. Лопес даде за пример политическата формация “Подемос” в Испания, които са взели определени гласове на последните избори, но испанците все пак са повярвали на Партидо популар, защото са виждали реалните политики и резултати от работата на Испанската народна партия.

Цветан Цветанов и Антонио Лопес обсъдиха трансконтиненталното сътрудничество между Европа и САЩ.