Яне Янев: Елена Йончева вменява на парламента противоконституционни функции

Политика

14-02-2017, 13:28

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Яне Янев: В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП

Председателят на РЗС попита защо Йончева не направи разследване защо Станишев освободи Корнелия Нинова

"Това, което чуха сутринта българските граждани казано от Елена Йончева: „Като депутат ще разследвам как се охранява българската граница – защо оградата може да бъде прескочена със стълба, защо не работеха камерите по оградата....” е абсолютна лъжа!" заяви Яне Янев, съобщава пресцентърът на РЗС.

"Елена Йончева, ако бъде избрана за депутат, няма да може да разследва как се охранява българската граница, нито ще може да прави каквито и да било други разследвания, тъй като по Конституция Народното събрание може единствено и само да прави анкети и то чрез временни анкетни комисии. Нищо повече! Народните представители нямат разследващи функции и не могат да бъдат едновременно депутат и разследващ журналист." продължи той.

"Елена Йончева обаче би могла да направи интересно журналистическо разследване преди да е избрана за депутат, за да установи защо експремиера Сергей Станишев е освободил Корнелия Нинова като зам.-министър на икономиката и енергетиката и член на борда на директорите на Булгартабак. Мотивите са невероятни..., но оставям на гражданската й съвест да ги оповести или да ги скрие." заключи Янев.