Плевенски ученици организират благотворителен концерт: Да помогнем на Мариела!

Преди две години Мариела разбира, че е болна рак на маточната шийка

Училищният ученически съвет при ПГПЧЕ - Плевен кани всички на благотворитетен концерт "Заедно с любов" в подкрепа на Мариела Вълкова, информираха от гимназията.

"Нашата съученичка Мариела е от випуск 1998 г. на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици - Плевен. Преди две години тя за първи път разбира, че е болна рак на маточната шийка. Въпреки редовните си посещения при лекар, оказа се, че нейното заболяване е останало незабелязано от специалистите. Лечението на Мариела започва веднага след поставянето на диагнозата с операция през март 2015-та и продължава с лъчетерапия, химиотерапия и още две операции в България. До края на миналата година Мариела, която е майка на две малки деца, започва лечение в чужбина. Вече три пъти тя пътува до болница в Турция, където се подлага на терапии и се връща у дома", споделят организаторите.

В началото на февруари предстои поредното й пътуване до болницата в чужбина. До момента лечението на Мариела в чужбина е струвало над 20 000 евро. Парите са събирани с помощта на семейството, приятели и доброволци.

Нека в седмицата на любовта подадем ръка на Мариела, нека я подкрепим в един тежък за момент за семейството й. Концертът ще се проведе на 17 февруари, петък, от 19.00 часа. Входът е 4 лева.

Мариела Любенова Вълкова

Сметка в лева

IBAN:BG44 STSA 9300 000 2083 731 BIC/SWIFT STSABGSF банка ДСК

Сметка в евро

IBAN:BG13 STSA 9300 002 3996 783 BIC/SWIFT STSABGSF банка ДСКСнимка на Деня

Щрихи от Плевен