Атанас Ташков: ГЕРБ продължава да работи за безопасна и модерна пътна инфраструктура

Наред с продължаване на добрите практики, особено внимание предстои да насочим към опасните пътни участъци

„Изграждането на безопасна и модерна пътна инфраструктура винаги е било и ще си остане приоритет при управление на ГЕРБ. Наред с продължаване на добрите практики, особено внимание предстои да насочим към опасните пътни участъци“, съобщи пловдивският депутат от ПП ГЕРБ в 43-тото Народно събрание инж. Атанас Ташков.
Като конкретен пример за Пловдивска област той посочи предстоящото разширение на пътя Пловдив – Асеновград, който се отличава с висока концентрация на пътно-транспортни инциденти. Инвестицията е изключително важна, тъй като интензивността на трафика е като по магистрала – средно на денонощие по трасето се движат около 24 000 автомобила.
Още при изграждането си навремето шосето е проектирано като четирилентов път, но е било построено наполовина. Едва при управлението на правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов удвояването на пътя става възможно, припомни инж. Атанас Ташков. Налице е актуален проект, успешно са финализирани тежките процедури по отчуждаване на имоти, през които да премине новото пътно платно.  
Осигурено е необходимото финансиране в размер на около 24 000 000 лв.,  при това с европейски средства, което гарантира  успешното изпълнение. Избран е изпълнител и единствената причина за забавяне на старта е обжалване от конкурентна фирма, която не е спечелила обществената поръчка. Инж. Атанас Ташков е оптимист, че обновлението на пътя скоро предстои да започне.
Той припомни, че при управлението на ГЕРБ в Пловдив бяха инвестирани 12 000 000 лв. за модернизирането на транспортния възел „Скобелева майка”, мостът на бул. „Васил Априлов“ бе изцяло реконструиран, правителството на Бойко Борисов подкрепи финансово важни общински проекти.