Слънчев календар - събота, 18 февруари 2017

5 слънчев ден – Денят е посветен на Благодетелния свят. (св. Параскева в христянството)

Тотем на деня - Магарето, символ на покорност и благочестие.

Ден на мира и прошката. В този ден трябва да работите със собствените ръце, да обработвате земята. Добре е да садите, да поливате, да се работи с дърво. Ден за подписване на важни документи, свързани с работата. Да не се бездейства. Не се препоръчва: да се бърза, пътуване и сексуални връзки да се започват. Добре е за зачеване на дете. Да не се приемат подаръци сега. Денят не е подходящ за покупки. Да не се гладува. Нежелателно е да се започва цикъл на гладуване. Препоръчват се каши, зърнени продукти, кореноплодни. Да се икономисва светлината.

Облекло -  Придържайте се към успокояващи, пастелни цветове, нежно розово. Не се препоръчват ярки цветове. Добре е да се носят медни изделия. Може още да е жълт ахат, розов родонит.

Знамения – Ако днес ви се скъсат обувките или ви се отлепи тока на обувката – знак за незащитеност.

Ако затънете в калта – знак за материално неблагополучие.

Да намерите дървен предмет – това е знак, че ще имате подкрепа при придвижване по служебната стълбица.

Ако паднете или се подхлъзнете – всичко пропада.

Лошо е, ако ви се нахвърли домашно животно особено за жените – неприятности в любовта, а бременните са застрашени от помятане.

Ако куче излае мъж, да следи жена си – може да му изневери.

Добре е да намерите детска играчка.

Сънища – На ярките сънища не обръщайте внимание. Да се видите, че работите със земята или сте на полето – знак за щастие и късмет. Да приемате храна, особено, ако ядете хляб – знак за богатство. Светкавица, огън – знак за неприятности.

Числа на деня – 5, 6, 24, 60