Меркел иска да обсъди с Русия кибер атаките и фалшивите новини

Свят

18-02-2017, 13:00

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майк Пенс: Американският ангажимент в НАТО е непоклатим

Темата за фалшивите новини да влезе в дневния ред на консултациите между НАТО и Русия

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че би желала да обсъди с Русия кибер атаките и фалшивите новини. Тя обаче изказа съмнения, че проблемът с фалшивите новини би бил успешно решен преди изборите в Европа тази година, предаде Ройтерс.
"Знаем, че Русия много открито заявява, че гледа на хибридната война като на средство за отбрана", каза тя в реч пред Мюнхенската конференция по сигурността, в която участва и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. По думите й би било много добере темата за фалшивите новини да влезе в дневния ред на консултациите между НАТО и Русия, информират от БТА.
Меркел подчерта, че връзките на Европа с Русия остават проблематични, но е важно да се сътрудничи с нея в борбата с ислямския тероризъм.
Германския канцлер заяви, че Европа не може да се откаже от принципа за териториална цялост на Украйна, а нормализацията на отношенията с Русия зависи от политическо уреждане на украинската криза, предаде ТАСС.
След края на Студената война международната общност не успя да установи окончателно добри отношения с Русия, каза Меркел, като се зарече да работи неуморно за подобряването на тези отношения, допълни ТАСС.