"Берое" на финал за Купата по баскетбол

Спорт

19-02-2017, 11:15

Снимка:

beroebasket.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Берое е на полуфунал за Купата

"Берое" разгроми "Балкан" с 26 точки

Баскетболен клуб "Берое" и община Стара Загора организират пътуване за историческия мач

Мъжкият баскетболен отбор на "Берое" се класира за първи път в историята си на финал в турнира за Купата на България! В полуфинала на надпреварата беройци не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор и победиха домакините от "Академик" Пловдив с 83:65, като това е най-малкото, с което се отърваха пловдивчани, съобщава радио Стара Загора. На моменти разликата достигаше близо 30 точки, но съвсем логично "зелено-белите" върнаха оборотите в края на мача, за да запазят физически сили за финала. Най-резултатен за успеха бе Омари Гудул с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби и Шейн Гибсън с 13 точки.

Съперник на беройци днес ще бъде "Лукойл Академик", който победи много трудно "Балкан" Ботевград с 80:79 след продължение. Този труден успех дава надежди на всички, които обичат "Берое", че макар и по-титулуван, съперникът е преодолим за този най-силен в историята беройски състав.

По този повод Баскетболен клуб "Берое" и община Стара Загора организират пътуване за историческия мач. Автобусът за феновете тръгва в 16:00 часа от паркинга за Стария театър, като мястото е и сборен пункт за пътуващите с автомобили към Пловдив. Това ще е първото подобно пътуване за баскетбол след многобройните беройски десанти в подкрепа на футболния клуб. Нека днес огласим Пловдив и магистралата по пътя към дома с възгласи "Купата е наша"!