Берое спечели Купата на България

Спорт

20-02-2017, 11:33

Снимка:

beroebasket.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Берое" на финал за Купата по баскетбол

Зелено-белите надиграха категорично Лукойл Академик със 78:62

Мъжкият баскетболен отбор на Берое постигна най-големия успех в своята история, триумфирайки в турнира за Купата на България. Във финала на надпреварата в зала "Колодрума" в Пловдив, „зелено-белите” надиграха категорично считания за фаворит тим на Лукойл Академик със 78:62. Играчите на Любо Минчев демонстрираха вдъхновена игра през всичките 40 минути и напълно заслужено вдигнаха трофея за първи път в своята история.

Старозагорци започнаха изключително концентрирано, спечелвайки първата четвърт с 23:20. Доминацията на беройци продължи и през вторите десет минути, като преднината им на почивката бе 5 точки 39:34. Разковничето в мача дойде в третата четвърт, през която Берое демонстрира както отлична защита, така и перфектна организация в нападение. Това логично доведе до сериозен аванс, който на моменти стигаше 20 точки в полза на „зелено-белите”, които не допуснаха спад в своята игра и в крайна сметка се поздравиха с успеха след

Страхотен мач за старозагорци изигра Арън Джоунс, който завърши с 19 точки, към които добави и 17 борби. С по 11 точки пък завършиха трима баскетболисти на Берое - Омари Гудул, Шейн Гибсън и Тенчо Тенчев. За Лукойл Дани Гибсън бе най-резултатен със 17 точки.

Източник:starozagorci.com