Борисов: БСП ще ни скара с Русия

Лидерът на ГЕРБ призова служебното правителство да излезне с информация за взетите решения в Брюксел

„Много по-важни решения се взеха тези дни в Брюксел. Може би сте чели Франс прес. То е много деликатна темата, да не тревожим хората, но дори всички си спомняте времето, когато отстояхме да няма флотилия в Черно море. Сили на НАТО да идват само когато, както в Егейско море, ако не дай си Боже, има бежанска вълна.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на срещата с КНСБ.

По думите му, цитирайки статията на Франс прес, това решение се е забавило 9 месеца, защото България е отказала да се включи. „Сега вече сме включени, сега имаме еърполисинг, ако си спомняте тогава се говореше, че си даваме небето, че ще дойдат чужди самолети. Сега вече има флотилия, чужди кораби и всичко това е решено преди няколко дена и това всичко става под някаква сурдинка.“ Борисов припомни как с бившия министър на отбраната Николай Ненчев са били викани непрекъснато в парламента, за да се обянсяват „за всеки танк“.

„Ситуацията е тежка. Ние вече сме цел на Русия. Моята мечта беше да има платноходки и лодки, тръба за газ, а не самолети и кораби. Изведнъж сега се оказва, че еърполисинга е добро нещо. Вече имаме разположени войски с цел Севастопол и Русия. Как се промениха нещата за 3 дни? Аз чета само за охраната на жената на президента, а не за нещата, които интересуват хората. Да излезе президент, министър на отбраната, да обяснят какво се случва“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.