9900 свободни места в детските градини от месец септември

Мисия София

20-02-2017, 17:58

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриарх Неофит благослови параклиса "Св. Георги Победоносец"

Крайният срок за подаване на кандидатурите по електронен път към системата е 11 май 2017 г.

Столична община обяви свободните места за прием в детските градини и ясли от месец септември 2017г. Тази година те са 9900, от които 9700 за целодневен прием и 200 за почасово занимание. Това съобщи днес заместник-кмета на София д-р Тодор Чобанов с ресор образование, култура, спорт и превенция на зависимости.

Свободните места са публикувани в Информационната система за обслужване на детските заведения на Столична община. Информацията за местата е достъпна, както от меню „Свободни места” - по възрастови групи, райони и детски заведения, така и в самите профили на детските заведения.

Родителите имат възможност да направят профили за своите деца съобразно желанието за детска градина. Първо желание на кандидатурата носи най-много точки - три точки, второ желание – 2 точки, и трето - 1 точка, поясни д-р Чобанов.

На 12 май 2017г. публично ще бъде направено първото класиране. Столична община продължава да инвестира в изгражда на нови детски градини. Допълнителните свободни места при разширяване на детските заведения или строеж на нови ще бъдат обявявани след приключване на строителните работи. През последните години построихме 85 нови сгради на детски градини. В момента се извършва преустройство на Старото боянско училище в детска градина в район „Витоша“.