ГЕРБ организира кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност“

Очаква се на събитието да присъства председателят на ГЕРБ - Бойко Борисов

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“ организират кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност“ в София, съобщава пресцентър ГЕРБ. Мероприятието ще се състои днес от 10:00 часа. Събитието ще се проведе в Гранд хотел „София“, зала „София“.

Председателят на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения в 43-тото Народно събрание Димитър Лазаров ще направи анализ на законодателството, прието от 43-тото НС в сектор обществен ред и сигурност.

Д-р Ханс-Петер Ул, член на Бундестага, председател на Подкомисията по разоръжаване, контрол на въоръженията и неразпростанение, член на Подкомисията за превенция на граждански кризи, разрешаване на конфликти и омрежени действия, ще направи анализ на постигнатото в сектор „Сигурност“. Ул ще коментира заложените приоритети в програмата на ГЕРБ, засягащи сигурността и обществения ред.