ГЕРБ - Бургас: Временният кабинет бави умишлено парите за саниране

Животът

22-02-2017, 15:59

Снимка:

zonaburgas.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

И в Лозово поискаха велоалеи на среща с кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Бургас

Ние подкрепяме ефективни програми, важни за хората в Бургас, каза Калояна Живкова

Временното правителство бави умишлено плащанията към фирмите, ангажирани със санирането, което може да доведе до лоши последствия за самата програма. Дни преди да бъде разпуснато 43-то Народно събрание, от ГЕРБ внесе искане за отпускане на още 1 млрд. лв. за саниране. Само в Бургас със строителни фирми, които извършват дейностите има сключени 187 договора. Именно от там имаме информация за това, че от близо 20 дни финансирането към тях се бави. За това алармираха днес от ГЕРБ - Бургас.
Според бившият заместник-министър на Енергетиката и кандидат за народен представител  - Жечо Станков, забавянето може да създаде опасност строителните работи по блоковете да спрат. По негова информация, Бургаска област е лидер с 12 % от всички сключени договори за саниране в страната. Това представлява над 230 подписани договора, 187 от които са в Община Бургас. За 145 обекта е избран изпълнител и им предстои саниране. Според първични данни между 45-55 % е икономията, която се отразява в сметките на гражданите след санирането. 
Успоредно с това по време на брифинг днес от партията показаха брошура от предизборната програма на БСП, в която е записано, че проектът "Бургас- Александруполис" е важен за страната. По думите на Станков,тази презентационна брошура се разпространява по другите градове на страната. Бургас обаче не е влязъл в представянето, тъй като именно тук кандидатите за депутати от ГЕРБ са получили уверението, че проектът е отпаднал от предизборната програма. "Разпространението на брошурата от последния им конгрес, в която проектът фигурира е обезпокоителен и води до извода, че жителите на Бургас са заблудени, че проектът "Бургас - Аликсандруполис" ще отпадне. Едно е ясно, че от ГЕРБ подкрепяме ефективни програми, важни за хората от Бургас. Този проект не е сред тях", каза Калояна Живкова.