Костов: Служебният вътрешен министър ме заплаши, че ще бъда дискредитиран

Бившият главен секретар на МВР заяви, че не знае кой стои зад уволнението му

“Не знам кой ме уволни. На срещата със служебния вътрешнен министър в сряда, след като той поиска да си подам оставката, защото съм изгубил политическото доверие на служебния премиер, а аз отказах, той ме заплаши, че ще бъда дискредитиран.“ Това заяви бившият главен секретар на МВР пред Нова телевизия гл. комисар Георги Костов. Той добави, че по време на неговият мандат не е имал възможност да оказва натиск върху служители от системата.

Костов коментира, че случаят около неговото освобождаване от поста е “беззаконие“, като по този начин има незачитане на действащите закони – “Моят случай е тотално беззаконие. Обвиняват ме в принуда. Има тотално незачитане на действащия закон. Посланието е, че няма значение какъв е законовият ред, ако сме решили нещо, ще го свършим. Докато бях главен секретар не е имало сигнали срещу мен. След това може и да са се появили.“, коментира специалистът.

“Тези, които ме обвиняват сега, има кадри и доказателства. С шефа на полицията в Монтана сме се снимали и сме се прегръщали, когато напусна системата. Наградих го. Никога не съм го заплашвал. Явно на тези хора им обещават постове в държавната администрация, за да говорят срещу мен. Не знам кой прави това. Имам само догадки, но не мога да ги коментирам. Моята кариера не зависи от това коя партия е на власт.“, допълни гл. комисар Костов.