Ивайло Московски: Кадровите промени на служебното правителство нямат основание

"Призовавам ги да действат по-спокойно", заяви водачът на листата на ГЕРБ за 15 МИР – Плевен

Служебният кабинет има правомощия и могат да правят кадрови промени, но досега действително не сме наблюдавали толкова динамични и грешни според мен решения. Това каза в "Офанзива" по Канал 3 бившият министър на транспорта Ивайло Московски, информират от медията. Той допълни, че за ГЕРБ е интересно да се направи проверка как точно областните управители, които бяха освободени, са се "заигравали" с изборите, както беше обяснена смяната им. Московски допълни, че го притесняват мотивите за промените, като изрази мнението, че на места основания изобщо няма.

"Ако се правят такива промени, трябва или да има належаща нужда, или да има някакво нарушение. Аз такова не виждам", посочи бившият министър. "Превъзбудени са и вършат неща, за които вероятно после ще съжаляват. Призовавам служебното правителство да действат по-спокойно", добави Московски.

На въпрос дали са се предали, както каза Корнелия Нинова на откриването на предизборната кампания на БСП, той отговори: "Ако се бяхме предали, щяхме ли да изготвяме толкова сериозна програма с конкретни мерки".

По отношение на изказаното на БСП намерение да спрат концесията на Летище София Московски посочи, че не може по никакъв начин да си обясни това. "Не им подхожда на БСП да се обявяват против концесиите и приватизациите при положение, че досега са правили точно обратното", коментира той.

"Приватизацията на "Товарни превози" не се случи, защото никой не иска да ги купи", призна Московски, като допълни, че ГЕРБ изготвят реалистична програма, в която посочват реалистични решения на проблемите, дори и те да не се харесват.

"За голямо съжаление процесите вдясно не са обнадеждаващи и засега не виждам кой би могъл да партнира на ГЕРБ, но всеки в център и дясно е потенциален партньор", коментира бившият министър. По отношение на коалиция с БСП той посочи, че не е възможно, както и че обществото не е готова за такова партньорство.