Децата на "Берое" с купа и бронз на турнир в София

Отборът на „Берое“ 2006 спечели изключително силния турнир Зимна купа „София 2017“, който се проведе през последните дни в столицата. Момчетата на Иван Желев победиха с 2:0 „Левски“ (София) във финалната среща и вдигнаха купата. Вчера отборът победи „Добруджа“ (Добрич) с 3:0 в полуфинала. В груповата фаза „Берое“ 2006 записа победи над „Олимпия Спорт“ (София) и „Локомотив“ (София) и загуба от „Левски“, като по този начин се класира за полуфиналите, съобщава beroe.bg.

„Берое“ 2005 пък спечели бронзовите медали, след като победи с 2:1 „Олимпия“ (Стара Загора) в мач за 3/4 място. Вчера момчетата на Слави Жеков загубиха от „Царско село“ в полуфиналната си среща с 2:1. В груповата фаза отборът победи „Септември“ (София) и „Олимия Спорт“ (София) и загуби от „Локомотив“ (София), но се класира напред.

Груповата фаза бе преодоляна и от отбора на „Берое“ 2007, които победиха „Левски“ (София) и „Рилски спортист“ (Самоков), двубоят със „Славия“ пък завърши с реми. В полуфиналите момчетата на Стефан Динев загубиха от „Царско село“ с 2:0. Днес тимът загуби двубоя за 3/4 място от „Звездичка“ с 2:1.

ДЮШ на „Берое“ бе представен с още два набора на турнира. В груповата фаза „Берое“ 2004 загуби от „Ботев“ (Пловдив) и ЦСКА. Момчетата на Радостин Алексанров победиха „Локомотив“ (София), но това не бе достатъчно да се класират за полуфиналите.

„Берое“ 2008 отпадна в груповата фаза изключително драматично. Момчетата на Борис Киров победиха „ДИТ“, завършиха при равенство с „Локомотив“ (София) и загубиха от македонския „Академия Пандев“. Тимът обаче отпадна заради по-лоша голова разлика.