Най-важната точка в програмата на РБ ще е антикорупционният закон

Политика

28-02-2017, 09:12

Снимка:

bgonair/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Един от големите ядрени експерти напуска "Да България"

Нинова: Няма да се разберем с ГЕРБ

Патриотите настояват, че основният проблем за разрешаване е висшето образование в сферата на правото

Антикорупционният закон е точка номер едно в нашата програма. В момента имаме феодализирани общини с кметове, които са корумпирали всичко по пътя си и народни представители, които само обикалят по институциите.Това каза Димитър Делчев от Реформаторския блок за bgonair. Той посочи, че досега не малко се е направило в посока на подобряването на работата на Висшия съдебен съвет (ВСС) и съда, но по отношение на борбара с корупцията не се е постигнало нищо.

Представителят на Обединени патриоти Павлин Цветков пък е на мнение, че щом има съдебна власт, няма смисъл да бъде създаван административен орган, който да разследва корупция. "На практика отново се разширява държавната администрация", заяви Цветков. "Важни са хората, които ще прилагат тези мерки за борбата с корупцията", допълни той. По думите на Цветков основният проблем, който е много важен за решаване преди да подходим към реформа за съдебната систем, е висшето образование в сферата на правото.

Делчев обаче поясни, че от РБ не предлагат нов орган, а всички тези, които са били неефективни да се заличат и да се създаде единен орган, който да има правомощията да хване корумпираните кметове, министри, депутати.