Борисов: Нинова отказа всички форми на дебат

БСП: Дебатът между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи, неприемливо е да се намесват експерти

"Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в прессъобщение.

"Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа", коментира още Борисов.

От пресцентъра на БСП отговориха, че екипът на партията предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. „Неприемливо е за нас да се смесват формите – експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България“.

Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен. „Корнелия Нинова е готова и чака- когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми“, се пише в съобщението.

Припомняме, че във вчерашния ден трите национални медии – БНТ, bTV и NOVA - изразиха готовност да отразят общ предизборен дебат между БСП и ГЕРБ. Съвместното предложение е той да бъде проведен на неутрална територия. Телевизиите предложиха за място на диспута зала 6 на НДК,1 март, между 19:30 и 20:50 часа.

Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национал...

Публикувахте от Бойко Борисов в 28 февруари 2017 г.