Напълниха ареста с пиян, без книжка и с дрога

Образувани са бързи производства

За трима задържани водачи, карали след употреба на алкохол, отнета книжка и притежание на дрога през вчерашния ден, съобщават от ОД на МВР в Добрич. 

На 1 март в 23,55 ч. в гр. Тервел, по ул. "Цар Иван Асен ІІ" автопатрул на РУ Тервел спират за проверка лек автомобил "Рено", с ТХ регистрация, управляван от Ф.С., на 52 г. от гр. Тервел, известен на МВР. От извършена проверка за алкохол с техническо средство "Алкотест Дрегер 7510" цифровия индикатор отчита 1,97 промила в издишания от водача въздух. Отказва да даде кръв за химичен анализ. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство по случая.

На 1 март в 03.20 ч.до с. Стожер, по пътя за депо за отпадъци, от автопатрул на КАТ е спрян лек автомобил «Мазда», със СС регистрация, управляван от Г.Д., от гр. Силистра, известен на МВР. След извършена проверка на документите на водача и направена справка е установено, че същият управлява МПС в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право да управлява МПС в едногодишния срок от наказването му за друго такова деяние. Съставен АУАН, задържан за 24 часа, образувано бързо производство по описа на Второ РУ Добрич.

На 2 март в 00,05 ч. в гр. Добрич, по пътя за село Богдан в близост до стадион "Пионер" автопатрул на Първо РУ Добрич извършва проверка на лек автомобил "Фолксваген" с ТХ регистрация,  с водач Т.В., на 29 г. от гр. Добрич, неизвестен на МВР, в който е намерено пакетче с размери 4 см. на 4 см. от алуминиево фолио със суха зелена тревна маса, реагиращо на канабис, с тегло 1,2 гр. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство по случая.