Познат съперник за Берое в полуфиналите на Балканската лига

И срещу двата тима „зелено-белите“ вече играха през този сезон

Срещу познат съперник ще се изправи Берое в полуфиналите на Балканската лига. Това стана ясно след изиграването на всички срещи и от втората фаза на турнира. Според регламента на надпреварата от този сезон старозагорци се класират за полуфиналите директно като победител в група С. Другият тим, който ще участва в топ 4 по този начин е КК Куманово 2009.

Четири от останалите осем отбора – Теодо (Тиват), Фени (Кавадарци), Пея (Косово) и КК Кожув ще играят допълнителни срещи, които да определят другите два полуфиналиста. В тях един срещу друг застават Тедо срещу Фени и Пея срещу КК Кожув. Именно победителят от двойката Фени (Кавадарци) – Теодо (Тиват) ще е съперник на Берое в полуфиналите, съобщава beroebasket.com.

И срещу двата тима „зелено-белите“ вече играха през този сезон. Черногорският отбор бе съперник на старозагорци в първата фаза на Балканската лига като Берое записа поражение в Тиват и спечели убедително у дома. Срещу Фени (Кавадарци) пък носителите на Купата на България играха във втората фаза на турнира като спечелиха гостуването си в Македония, но загубиха драматично в зала ДЗУ.