АБВ се споразумя за подкрепа с „Българска партия ЛИБЕРАЛИ“ и „Движение за социален хуманизъм“

Политика

02-03-2017, 13:58

Снимка:

abv-alternativa.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съветник на Георги Първанов е новия лидер на АБВ

Константин Проданов: Вярвам, че този процес на привличане на сродни формации, няма да приключи днес

АБВ подписа споразумение за подкрепа с ПП „Българска партия ЛИБЕРАЛИ“ и ПП „Движение за социален хуманизъм“.
„Този акт е продължение на процеса по консолидация и укрепване на лявото политическо пространство, който започнахме с подписването на споразумението за коалиционно взаимодействие с „Движение 21“. Още тогава заявихме, че нашата амбиция е да разширим ветрилото на сътрудничество в ляво центриския спектър като протегнем ръка към други сродни формации, които споделят нашите ценности. Логични наши партньори, с които сме имали и поддържали много добри взаимоотношение до сега, са „Българска партия ЛИБЕРАЛИ“ . Нов партньор за нас, но уверен съм, с перспективи за много добро сътрудничество за в бъдеще, са „Движението за социален хуманизъм“, които са една от автентичните социалдемократичекси формации в България, които също споделят нашите възгледи за солидарност и справедливост и поставянето на човека в центъра на всички политики.
„Ние сме радостни и мотивирани да работим с ПП АБВ, най-вече и заради стремежа на новото й ръководство да застане като един от основните партньори в една бъдеща лявоцентристка коалиция в която ще можем да работим за реализирането на нашите схващания, че не може да има социална демокрация без либерализъм, както и обратното. Ние също сме категорични, че човекът трябва да е в основата на всичко за което работим, защото гладният човек не може да бъде свободен, експлоатираният човек не може да бъде щастлив. Считаме, че държавата трябва да даде гаранции за осигуряването на нормалното битие на всеки един от нейните граждани“, посочи от своя страна председателят на „Българска партия ЛИБЕРАЛИ“ Мишо Шишков.
„Още от самото си създаване „Движение за социален хуманизъм“ определи за своя непосредствена задача възстановяването на солидарността  в нашето общество. Друг основен стожер за нашите политики, това е родолюбието, което ние неизменно свързваме с изконните източно православни християнски ценности, върху които още от времето на доктор Атанас Москов надграждаме съвременната социалдемократическа доктрина. Ние искаме да подчертаем ролята на България по отношение на развитието на културата и славянството като цяло. Винаги сме работили и за единение на социладемократическите формации и левите формации. Затова смятам, че намираме добри партньори и приятели в лицето на ПП АБВ и другите формации, които подкрепят нейните идеи за единение в ляво и център на политическото пространство“, заяви председателят на ПП „Движение за социален хуманизъм Александър Радославов.  
В заключение Константин Проданов  допълни: „Вярвам, че този процес на привличане на сродни формации, няма да приключи днес. Имаме разговори и очакваме да подпишем подобни споразумения за политическо партньорство и с още няколко формации в лявоцентристкия спектър, което ще стане в следващите дни“.