Ще изграждат голф игрище в зона "Момчил" край Балчик

РИОСВ е одобрила инвестиционното предложение

Край Балчик ще бъде изградено четвърто голф игрище, заедно с ваканционно селище, съобщават от кметската управа, цитирана от БТА. Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ вече е одобрила инвестиционното предложение на столично дружество.
Проектът предвижда обектите да бъдат изградени във вилна зона "Момчил" на площ от над 1376 декара. Инвестицията ще бъде реализирана на три етапа, като строителството ще започне през 2019-а и ще приключи до 2035 година. В пейзажа на голф игрището, което ще заема около 800 декара, ще се вписват водни площи, тревни територии, декоративна растителност, алеи, беседки, навеси и други. Ваканционното селище ще бъде с капацитет за 2080 души и ще разполага с дву- и триетажни жилищни сгради, хотел, търговска зона, тенис клуб, административна сграда и други. Сред атракциите ще бъде винарна с капацитет до 100 тона вино годишно. Новата голф дестинация ще разполага и с хеликоптерна площадка.
Територията, на която ще бъде реализирано инвестиционното предложение, не засяга пряко защитени територии, посочват от РИОСВ.