Дариткова: С разкриването на отделение по инвазивна кардиология ще гарантираме здравна сигурност на населението

Вече разполагаме с 1 млн. лева за закупуването на апарат

Основен регионален приоритет на ГЕРБ в Смолянска област отново ще е инфраструктурата, защото областта ни е само на колела и всичко, което искаме да ни се случи, минава по шосетата. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ в 22-ри МИР д-р Даниела Дариткова пред пълната зала 1 на Родопския драматичен театър. Стотици хора бяха дошли за среща с Бойко Борисов, председател на ПП ГЕРБ.
Д-р Дариткова каза, че най-важният обект, който предстои да бъде изпълнен, е отварянето на граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти с изграждане на пътя Средногорци – Рудозем и обход на Рудозем.
„Този пункт е от огромно значение, защото ще ни даде възможност за комуникация със съседна Гърция. Проектът се реализира по програмата за трансгранично сътрудничество. Смятаме, че успешната му реализация ще бъде реален шанс както за икономиката, така и за туризма в нашата област“, посочи д-р Даниела Дариткова.
Планирана е също рехабилитация на пътя Смолян-Девин-Михалково-Кричим, да се обновят пътните връзки до всички общински центрове, да се реализира вторият воден цикъл на Смолян. Предстои доизграждане на яз. „Пловдивци“ за питейна вода и въвеждането му в експлоатация, за да се реши проблемът с водоснабвяването на населените места от общините Мадан и Рудозем. „Реализацията на проекта се възобнови по време на нашия мандат“, отбеляза тя.
По думите на Дариткова много важен ресурс са минералните води в региона. Инвестициите в тяхното оползотворяване ще допринесат за развитието както на конвенционалния, така и на рехабилитационния туризъм - един изключително важен дял от развитието на здравеопазването. „Ние разчитаме, че той ще даде възможност не само за рехабилитация на нашите пациенти, но да привлечем такива и от съседни страни.
В сферата на образованието ГЕРБ гарантира за региона запазване на цялата училищна мрежа.
„Смятам, че с разкриването на отделение по инвазивна кардиология в Смолян, ще гарантираме здравна сигурност на населението. Вече разполагаме с 1 млн. лева за закупуването на апарат. Процедурата по обществена поръчка е в ход и аз се надявам, че до края на годината, ако имаме възможност да запазим ръководството на болницата на фона на всичките промени, които са започнали активно в сферата на болничния мениджмънт, ще успеем да реализираме проекта. Отстоянието на 2 часа до най-близката инвазивна кардиология поставя в риск живота на хората“, допълни водачът в листата на ГЕРБ - Смолян.
Тя е категорична, че реализацията на проекта за реконструкция на центровете за спешна медицинска помощ с европейски средства, ще е изключително полезен за региона, защото много от населените ни места са отдалечени и трудно достъпни.
В Смолян ГЕРБ си поставя за цел да доразвие културните институции в региона и възможността за това е в държавната подкрепа. Тя отбеляза, че предстоят множество културни събития в рамките на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ и Смолян може да вземе активно участие тях.
В сферата на социалните услуги са планирани инвестиции в нови здравни услуги, за да може всички нуждаещи се граждани да получават подкрепа в дома, в който живеят.
 „Ако имаме вашето доверие на 26-ти март, ще можем да предложим реалните решения както за Смолян и областта, така и за цяла България. Разчитам на вашия разум, на вашия демократичен рефлекс да не се подвеждате по фалшивите новини и новите месии. И смятам, че ще заложите на тези, които познавате, които отговорно и неотлъчно са следвали интересите на Смолян и националните интереси“, подчерта д-р Дариткова.