Доналд Тръмп обвини Барак Обама в подслушване на телефона му

Обвиненията бяха отправени в серия от туитове на Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е наредил да бъде подслушван преди президентските избори, състояли се на 8 ноември, предадоха Ройтерс. В тях президентът не навлиза в подробности и не съобщава детайли във връзка с твърденията си за подслушване.

"Ужасно! Току-що открих, че Обама е "подслушвал линиите ми" в Тръмп Тауър точно преди победата", се казва в един от туитовете на Тръмп и се допълва, че "това е маккартизъм".

"Колко ниско трябва да е паднал президентът Обама, та да подслушва телефоните ми по време на свещения изборен процес. Това е Никсън/Уотъргейт. Лош (или болен) тип!", се казва в други туит на Тръмп. "Бас ловя, че добър адвокат би направил страхотно дело от факта, че президентът Обама е подслушвал телефоните ми през октомври, точно преди изборите!", гласи трети туит. "Законно ли е действащ президент да "подслушва" надпреварата за президент преди изборите?", пита в следващ туит Тръмп.

В няколко туита Тръмп говори и за срещите на министъра на правосъдието Джеф Сешънс с руския посланик във Вашингтон. Той казва, че първата среща на Сешънс с посланика е била уредена от администрацията на Обама "в рамките на програма в областта на образованието за 100 посл..." Туитът е незавършен и не става ясно дали става дума за 100 посланици или посолства. В друг туит Тръмп казва, че руският посланик, срещнал се със Сешънс, е посетил Белия дом по времето на Обама 22 пъти и четири от тези визити са били направени миналата година.