Дончев и Добрев не се разбраха за европейското финансиране

Двамата се обединиха около тезата, че област Габрово се нуждае от нови производства и по-добра инфраструктура

Кандидат-депутатите от Габрово Томислав Дончев - ГЕРБ и Кирил Добрев - БСП проведоха дебат около европейското финансиране и бъдещето на област Габрово по БТВ. Двамата се обединиха около тезата, че цялата област се нуждае от нови производства и по-добра инфраструктура, за да не я напускат младите хора.

„Икономиката се държи на европейските фондове. Не може България да се крепи на подаяния. Искам една независима икономика, която да създава работни места”, заяви социалистът.

Според Томислав Дончев обаче тези пари са едва 4% от БВП на България и не са основния инвестиционен поток в страната. "Европейските фондове са стимул", подчерта Дончев.

Двамата се разминаха и по темата за МВР.

"Основен приоритет да бъде битовата престъпност, да не я допускаме повече. МВР трябва да претърпи реформи", категоричен бе Добрев.

Томислав Дончев е уверен, че реформата в МВР ще се състои и че сигурността е изключително важна. "Не е за първи път това с купуването на гласове. Полицията трябва да си свърши работата". Така отговори Дончев на въпрос относно новината за купуване на гласове в Кюстендилско.