Н. Ангелкова: Ще прекратим неизползването на минералната вода в с. Пчелин

Водачът на листата на ГЕРБ-София област подчерта, че основният приоритет в предизборната програма на ГЕРБ е образованието

"Ще съдействам за проект, който да прекрати изтичането и неизползването на минералната вода в село Пчелин." Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова по време на среща с жителите на село Пчелин, община Костенец, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Тя изтъкна, че ГЕРБ е единствената партия, която има визия за сектор „Туризъм". „Много е важно при следващото редовно правителство да се приеме Законът за концесиите, защото ситуацията в момента спира публично-частното партньорство, което е важно за реализираното на инфраструктурни проекти в общините", заяви министърът на туризма в кабинета - Борисов 2.

„Залагаме на инвестиции в учителите, предвиждаме мерки и срещу неграмотността сред учениците. Ще работим за добре образована българска нация", каза тя. Като друг важен приоритет в програмата на ГЕРБ Николина Ангелкова посочи здравеопазването. „Наш приоритет в следващ управленски мандат е и въвеждането на електронната здравна карта. За да може всеки един пациент, когато отиде на лечение и няма възможност да разкаже каква е историята на неговите заболявания - самият лекар да прочете електронната здравна карта и да съобрази необходимото лечение", каза Ангелкова.

По отношение на пенсиите Николина Ангелкова посочи, че ГЕРБ ще работи за плавно увлечение на всички пенсии. „ГЕРБ няма да допусне дискриминацията да се увеличават само една група пенсии. Развитата икономика ще гарантира увеличаването на доходите на хората", посочи Ангелкова и коментира, че в програмата за управление на ГЕРБ има три реално изпълними мерки в сектор "Икономика" - прекратяване на бюрокрацията, изпълнение на 14-те мерки в Стратегията за развитие на капиталовия пазар и създаване на индустриални зони в различни зони на страната.