1000 лева глоба за обида и 1500 лева обезщетение за старейшина във Ветово

Животът

11-03-2017, 11:00

Снимка:

Община Ветово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът отмени решение на Общински съвет – Ветово, с което е приет бюджета на Община Ветово

А ба ти постоянно си пиян, ба. Идваш тука, пиеш 3-4 минерални води, разбираш ли, пиян идваш тук, така се обърнал общински съветник към колега- опонент

С.А.П. бе признат от Районния съд в Русе за виновен в това, че на 23.06.2016г., в гр. Ветово, на заседание на Общински съвет Ветово, в качеството си на представител на обществеността – общински съветник, при изпълнение на службата и функцията си, казал нещо унизително за честта и достойнството на Д.Д.Д., в качеството му на представител на обществеността – общински съветник, при изпълнение на службата и функцията му, в негово присъствие, като заявил: “А ба ти постоянно си пиян, ба. Идваш тука, пиеш 3-4 минерални води, разбираш ли, пиян идваш тук.“ и обидата е нанесена публично. Съдът му наложи административно наказание “Глоба” в размер на 1000 лв. С.А.П. трябва да заплати на Д.Д.Д. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, резултат от престъплението, в размер на 1500 лева, ведно със законната лихва, считано от 23.06.2016 г. до датата на окончателното му изплащане. Съдът отхвърли предявеният от Д.Д.Д. граждански иск срещу подсъдимия С.А.П. за сумата над 1500.00 лв. до 2000.00 лв. претендирани като обезщетение за причинени неимуществени вреди от деянието.

С.А.П. трябва да заплати на Д.Д.Д. сумата от 1012 лв. за направени разноски по делото – за завеждане на делото и за адвокатски хонорар.

Присъдата подлежи на обжалване пред Русенския Окръжен съд.